Felhasználók

Új felhasználók felvételére jelenleg csak a rendszergazdának van jogosúltásga. Amennyiben Önnek egy új felhasználóra vagy e-mail címre van szüksége, kérem ezt e-mail-ben jelezze számunkra. Az új felhasználót 24 órán belül létrehozzuk Önnek. A létrehozott felhasználói azonosítót és jelszót SMS-ben küldjük el az Ön számára.

Bevezetésre került egy web-es adminisztrátori felület, ahol már Önök is tudnak saját domainükhöz felhasználót illetve e-mail címet léterhozni. Ennek elérhetőségéről telefonon, vagy e-mail-ben adunk tájékoztatást.

Adminisztráció

Jelszavak módosítása

Jelenleg a felhasználói jelszavak módosítására webmail rendszerünkön keresztül van lehetőség. Ehhez a "Beállítások" -> "Jelszó módosítás" menüpontot kell megkeresni. A webes adminisztrátori felületen lehetőség van minden felhasználónak, hogy a webmail-től függetlenül állítsa be jelszavát.

Kvóta

A szerveren a tárhelyek korlátozása érdekében kvótázási rendszer üzemel. Ennek részteleiről szintén e-mail-ben érdeklődhet. Az előfizető csomagokhoz tartozik egy előre meghatározott tárhely méret is. Természetesen lehetőség van a tárhely növelésére is csomgváltás nélkül. A biztonsági korlát minden esetben +20%. Tehát amikor Ön figyelmeztető levelet kap a tárhely túllépésről, akkor már valóban nem sok helye maradt.

E-mail alias

Szerverünkön lehetőség van korlátlan számú e-mail alias létrehozására. Ebben az esetben a megadott virtuális e-mail cím egy konkrét felhasználóhoz fog letöltődni. Nincs szükség újabb felhasználói fiók létehozására és egy újabb beállításra sem.

Levelezés beállítások

A felhasználói levelek eléréséhez a következő beállítások szükségesek.

Azok számára, akik leveleiket telepített kliens program (Outlook Express, Thunderbird, The Bat, stb.) segítségével szeretnék olvasni, két lehetőséget tudunk biztosítani a levelek fogadására. A levelek küldése is elérhető szerverünk segítségével, de ehhez Önnek előszőr be kell jelentkeznie valamelyik levél fogadó protokol használatával. A szerver ideiglenesen engedélyezni fogja, hogy a gépe SMTP használatra használja a szervert, de ez 10 perc után törlődik. Érdemes a kliens programban a "Fogadás/Küldés" ociót választani és akkor minden küldést megelőz egy authentikávió is.

Levelek fogadása

Az egyik az IMAP protokoll használata, ebben az esetben a leveleket a szerver kezeli és tárolja, azok nem töltődnek le közvetlenül az Ön kliens gépére. Amennyiben több számítógépről olvassa leveleit ezt ajánljuk Önnek.

Fontos! A csatlakozás SSL protokolon keresztül történik.

Beállítások

A másik lehetőség a levelek fogadására a POP3 protokol használata. Ebben az esetben a leveleket a kliens program lementi a számítógépre, azok a szerver mappából törlésre kerülnek.

Fontos! A csatlakozás SSL protokolon keresztül történik.

Beállítások

Levelek küldése

Levelek küldéséhez vagy a saját szolgáltató által biztosított SMTP szervert veszi igénybe, vagy lehetősgé van a mi szerverünk használatára is. De ebben az esetben a fent leírtakat kérem vegye figyelembe.

Fontos! Bizonyos szolgáltatók alapból tíltják a külső SMTP szerverek használatát. Amennyiben Önnél is ez áll fent, akkor vagy kérje szolgáltatóját, hogy ezt engedélyezze az Ön számára, vagy használja az 587-es portot.

Beállítások

Webmail

Szerverünkön lehetőség van webmail használatára is. Ez lehetőséget biztosít, hogy leveleit bármikor, bárhonnan el tudja érni és le tudja tölteni. Ehhez kérem látogasson el a következő címre: https://webmail.wheeler.hu

Weblapok feltöltése FTP segítségével

Azok a felhasználóink, akik rendelkeznek FTP hozzáféréssel, saját maguk is fel tudják tölteni a weboldalukhoz tartozó fájlokat szerverünkre. Az FTP szerver elérése a következő:

Amennyiben önnek szüksége van MySQL adatbázisra is, úgy kérem ezt e-mai-ben jelezze. Ebben az esetben az adatbázist és a hozzáféréshez szükséges azonosítót 24 órán belül létrehozzuk és SMS-ben elküldjük.az Ön számára.

Kérem vegye figyelembe, hogy webhosting előfizetéséhez tartozik egy webtárhely korlátozás is, mely csomagtól függően 1Gb - 8Gb között mozog. Amennyiben nem tudja feltölteni adatait, úgy minden esetben ellenőrizze ezt. Természetesen lehetőség van a tárhely bővítésére is, csomagváltás nélkül.

Segítség az FTP elérés beállításához

Statisztikák

Amennyiben szüksége van a látogatottsági statisztika megtekintésére, kérem ezt jelezze e-mail-ben és létrehozzuk Ön számára az adatokat tartalmazó linket.